RSS Feed

25 perkara yang korang nak tahu pasal anak ni..

8

Friday, October 22, 2010 by Ara Drew

Salam,
Asal Jumaat jer aku update blog, asal update blog mesti Jumaat..haha
Lama dah tak kena tag ni, minggu ni saja 3 tag aku dapat tapi korang jangan kecik hati k..
Aku akan cuba jawap walaupun masa aku tersangatlah terhad..macam dah kawen pula bunyi aku ni..hakhak

Tag kali ni aku jawap yang Panadol  a.k.a Drhati nenek,bagi aritu..
Dia nak tahu 25 perkara tentang aku, ko nak tahu apa pasal aku ni..
hidup aku ni bukan nya sefofular kumpulan KRU dan A to Z dulu-dulu..huhu
Tapi aku cuba jawap kerana aku pakai baju merah semerah KakRed arini..haha kelas gitu.
1. Pertama-tama kali aku anak yang sulung ganti sebab dulu mak aku pernah keguguran dan aku pulak yang jadi anak sulung. Mungkin sebab tu orang selalu pikir aku anak yang bongsu sedangkan aku ada 3 orang adik yang berderet kat belakang aku..haha i like dat bebeh..

2. Aku dulu,sekarang dan selamanya tetap rendah..huhu
3. Aku pernah tak puas hati sebab apa nama manja aku dara dan kadang-kadang nak marah nenek yang bagi nama tu kat aku masa kecik-kecik..sekarang aku terima dengan senyuman yang lebar sebab blog aku guna nama ni..haha

4. Aku tersangatlah rimas dengan situasi tapak tangan dan kaki aku yang sentiasa berpeluh. Dr dapat selesaikan tak?
5. Dulu aku suka no 5 tapi sekarang aku lebih suka no 9..takde kena mengena sikit pun dengan no jersi Torres..
6.  Keluarga aku hanya ada 6 orang jer, dan sebab itu kalau mak aku beli set pinggan mangkuk mesti ngam-ngam dengan kami sefamily jer..hihi

7. aku tersangatlah suka makan sekarang berbanding dahulu dan aku sangat menyesal sebab tak makan banyak dulu-dulu.. sebab apa? sebab dulu-dulu aku aktif so kalau gemuk pun tak kisah kan..hehe

 Aritu aku bedal nasi goreng ayam kat kedai mamak..adoi byk tp habis jugak aku mkn..

8. Aku tersangatlah takut patung..dalam bilik penuh dengan patung adik. 
9. yes! no kegemaran aku adalah 9..sebab orang cina kata 'ong' haha..
10. Nenek, mak kepada mak aku adalah cina tetapi dia tak pandai cakap cina pun..huhu mungkin sebab tu masa lahir orang cakap aku ni anak cina..
11. Aku telah lancarkan perang terhadap cicak..dan tak akan pernah berdamai pun.
12. Umur 12 tahun aku darjah 6 dekat SRK ABG MAN..haha
13. Tak pernah percaya dengan teori no 13 dalam kalendar orang putih.

14. Aku tersangatlah bebal kalau pasal nombor dan tak suka Matematik.
15. Dekat sekolah dulu kan ade ujian PTS,alah yang ujian untuk lompat kelas tu..aku tak pernah dapat lompat kelas sebab ujian tu..haha
16. Aku lebih suka makan sambal buah yang ditumbuk sekali daripada mengunyahnya terus buat ulam.

17.  Tak suka bergambar sebab muka aku mesti tak sesuai kalau dalam gambar..haha
18. Hanya ada 1 seluar jean sekarang dalam simpanan.
19. Suka yang simple dan kecil-kecil, sebab tu simpan angan-angan nak kereta kecil jer..haha
20. Aku nak cari suami yang lebih tinggi dari aku sebab aku tak dapat nak capai barang yang aku sorok atas almari..
21. Dekat rumah pernah ada 20 ekor kucing dan orang mesti fikir rumah aku pusat pengumpulan kucing. Ada juga yang akan buang kucing kat rumah aku.

 bella kena tahan sekejap!
  
22. Aku ada seekor anak monyet kat rumah aku.  Dia yang buat kulit aku sekarang banyak calar sebab marah aku ambil mak dia/mak aku..wekkk! itu mak aku lah..
23. Tahun depan umur aku 23..haha
24. Aku ade akaun Twitter , FB , dan apa aku tulis ni siap promote lagi..hihi
25. Yes! dah nak abis ker? aku ade 25 lagi nak tulis tak abis lagi..

Tara,dah abis pun aku tulis serba sedikit pasal aku yang pastinya korang akan boring nak tahu..aku rasa nak tag 25 orang pertama yang baca pasal ni jawap tag ni pulak..hehe

p/s: aku dah letak Fb button share dan button ReTweet..kalau rasa nak kongsi,aku alu-alukan.. 
 


8 comments »

Amyna said...

he heh heh!!
Bella bella.. akhirnya muncul juga kamu ehh. Ishh awat makin nakal nih. sian nenek tau..

abis bercalar balar nenek yang putih gebuszz tuh..

DaRa MaNiskU said...

kak amyna: haha..skarang dia dh byk songeh..bulu kt ats kepala pn xbelah lagi..hehe

LadyBird said...

xsuke bergambar jugak :P

p[A]n[A]d[O]L said...

wah! nenek ada ank monyet eh?
kat mn nenek dpt tue?
bella??ahhaha

DaRa MaNiskU said...

ladybird: hehehe,mcm maner org leh tahan ambik gmbr byk2 ek?

DaRa MaNiskU said...

panadol: haha,beli dr org.. mak monyet tu dh mati so kami jagalah.. glamer tu name bella..

LadyBird said...

entahla nenek.. mungkin sebab dah jadi hobi dan bercita2 nak jadi model :P..

iema said...

Salam..Nombor feveret kita sama la..Nombor '9'..hehe