RSS Feed

Awak,nak biodata..tulis kat cni k.

12

Thursday, November 4, 2010 by Ara Drew

Malam-malam yang dingin seperti berada di puncak Everest inilah mudah sangat aku nak tulis entry baru. Sedangkan daging ayam yang beku susah nak lembut bila direndam,apatah lagi otak aku ketika ni. Sejuk sangat-sangat bila rumah tak jauh dari pantai,bila masa haba panas naik, kipas angin yang ada nombor 3 pun rasa nak tekan sampai no 4-5 kot disebabkan panas sangat.hehe

Tiba-tiba aku teringat kembali saat muda-mudi dulu, ketika aku masih berada dibangku sekolah ketika itu..amboi,bahasa pun dah macam zaman P. Ramlee dulu aku rasa..haha
Bukan ape, kadang-kadang senyum sendiri bila ingat kisah dulu, aku rasa geli mat pun ade pengalaman macam ni jugak..tak percaya? tanya kat Geli Mat.

 kredit utk google

Ingat bende ni? alah,jangan nak buat-buat tak tau pulak.. Heeepppp,yang terus palingkan mata arah lain,jangan buat-buat malu. Aku tahu memang korang pernah alami zaman ni kan.
Era kegemilangan tulis biodata. Ada jugak yang tulih My personal detail lah, My admire lah {haa,tulis macam ni memang tak pernah rujuk kamus pun} . 

Terus terang aku cakap,aku tak pernah ada buku untuk isi biodata diri ni. Bukan nak auta tapi kebenaran semata-mata..hehe sebabnya abah tak mau kasi duit beli buku macam ni. Aku cuma dapat isi dekat buku kawan-kawan jer. Bajet artis konon isi buku autograph ni, mane tak nyer banyak sangat yang nak suruh isi. Lepas habis sorang, lepas tu lanting pulak kat orang lain..

  kredit utk google

Aku pun tak tahu siapalah pengasas 'permainan' ni ek. Bijak jugak dia sebab dapat tarik perhatian dan minat budak-budak dahulu dari buat keje yang tak berfaedah kat kelas. Sekarang tak mainlah buku biodata lagi, facebook kan ade.. lebih senang dan efektif,tapi aku lebih suke cara lama juga. Kreativiti masa tu terselah sebab budak-budak banyak buat hiasan, dan kalau nak cantik lagi gune pen warna warni yang ntah dari mana dapat haha. Apapun masa telah berubah, persekitaran pun turut berubah mengikut arus teknologi semasa.

p/s: aku masih ingat dulu aku tulis,minuman kegemaran air 7up, makanan kegemaran nasi {kegemaran ape kebende, hari2 makan nasi}, lepas tu perah otak lagi fikir artis kegemaran,hobi,cita-cita.  


12 comments »

akmaizzah.alias said...

hehe... aa sama..
ingt dulu3..
pah 2 ada ucapn bgai2 la..
heheh.. lagi2 reka je setiap word bagi mkna nama kita..heheh

moo: terkenang

Cik Dara said...

akma: hehehe,memang pun. lucu sgt bila ingat zmn dulu,tp itulah keindahan utk dkenang skarang..

miss jue said...

kenangan2...memang perfect laaa...
tapi kena tambah kenangan manis and kenangan pahit... hehehe..

Cik Dara said...

miss jue: kenanganku bersamamu..haha namelah kenangan,grenti cmpur aduk pahit dan manis..hehe

tqa.awesome said...

haha. i miss that moment lah :D !!
simpan lagi buku biodata tu.
biodata paling eksklusif ,biodata Teacher tqa a.k.a guru pusat sumber time tu.

teacher nampak tqa pegang bku tu, then dia offer nak tulis. paling lawa la, ciap teacher tampal2 lagi tuh.. T_T
waaa kind a sweeet memory lah dgn bku tu :D

Iskandar Shah said...

btol la,,
mmg dulu bnyk dak2 buat cmni..
hehehe!

zahidah dihaz said...

hahahaha...kenangan...sik ingatlah cne engkah buku ya gik...hehehehe

Cik Dara said...

tqa: cayahlah tqa..cikgu pon ade isi..tp time skolah rendah dulu,budak2 mane tau erti malu,pergi jugak suruh cikgu isi..hehe

Cik Dara said...

iskandar: trend mase tu lah is..hehe

Cik Dara said...

zahidah: haha mok dh kenak tunok nak..

hiro said...

keh2..

Cik Dara said...

hiro: xpyah nk segan2..hahaha