RSS Feed

Ketahui bentuk muka korang..

24

Friday, October 15, 2010 by Ara Drew

Aku kadang-kadang,berejam lamanya depan cermin,
belek-belek muka,kot-kot tahi lalat aku makin bertambah atau dia tiba-tiba berubah tempat..
Hey,lalat! aku tak kesah ko nak berak ker kencing ker,tapi aku paling hangin sebab ko sesuka hati jer nak berak muka orang lain..apa ko tak belajar sivik ker kat sekolah?
Kat muka aku ni ntah berapa banyak dah ko punya taik,nasib baik tak berbau..

Berbalik pasal tajuk entry ni,
mak aku selalu cakap kat aku yang seseorang yang mempunyai bentuk muka bulat dan segiempat,dia tak mudah nampak tua..
yes!!! aku muka bulat..hahaha
korang bentuk ape? bulat,bujur,segiempat,segitiga,segilapan,segi kolej, eh, ada ka segi kolej..
sori sori brader,jangan hangin la..jumaat ni..haha

Aku ader senaraikan beberapa jenis bentuk muka kat bawah ni,
mungkin korang ade salah satu kat cni..tak payah nak memilih bentuk lain..aku dh discover masak-masak..


Mangsa pertama aku ni,
muka bujur sireh, muka macam ni memang menjadi idaman semua kan..


Ini pulak kategori aku,
muka bulat,muka tapak seperah {bak kata org sarawak},muka macam talam.haha


Cik abang ni pulak,bentuk muka dia membulat kebawah,
macam labu sayong daaa..hehe 


Arrrrr...wey, kang lalat buat u-turn dalam tu kan naya..uish,burok bebenor ngaga2 ni.
muka yang ni plak,bersegi @ V.
kalau aku tengok,teringat plak macam kartun dragon ball muka macam ni..haha


Hahhh,inilah yang aku maksudkan bersegi 4,
memang awet muka sape-sape yang ade muka macam ni..
teringat dekat Tini Hotfm..ermmmm


Mak aii,Boss..
ok ok, yang ni last i update pasal muka..hahaha
yang ni plak bersegi tapi muka nampak tirus sikit..

P/s: so, mane satu bentuk muka korang..dah dah,tak payah nak pergi suggest bentuk lain..pilihan adalah terhad! 

 


24 comments »

p[A]n[A]d[O]L said...

eh, muka kita sm la nek..
bentuk bulat n chubby2..
ahahha

DaRa MaNiskU said...

panadol: sama? klu ker ni..hahaha

Mar said...

eh aku yang mana ea..hehe3

DaRa MaNiskU said...

mar: eleh..pilih jer 1.hahaha

[^^Daus^^] said...

hoho klakar lah :D

DaRa MaNiskU said...

daus: gelak plak,daus muka mcm maner?

Gee said...

apsal suma ada taik lalat ni...tesindir taw..kekekeke

alieff said...

eh, muke cucu same ngan muke nenek la...haha

*genetik bentuk muke yg same...ceh...*

Gayahspears said...

salam nek..
muke Gayah camne ek???
tak tau la sbb malu nk tgk muke sendiri..wakakakaka~
lawak n3 nek nih...pecah usus :P

Mama Murai said...

Assalaamu`alaikum cik adik
tahi lalat itu sebenarnya pemanis muka. apa lagi kalau duduk berdekatan dengan bibir, hidung dan mata. Kalau lelaki akak suka muka macam watak kartun dragonball tue... seksi :)

Aisyah AR said...

me, muka bulat gak...hahahh!! rasanya..

DaRa MaNiskU said...

kak gee: hehehe dara buat tlupa plak nk buang tahi lalat..hahaha

DaRa MaNiskU said...

alief: ermm,nenek tgh belek2 muka alif ni..kot2 ade yg xsame.. haha

DaRa MaNiskU said...

gayah: salam gayah.. oitt,jgn pecah pecah usus,nnti xpasal2 pggl ambulan..

DaRa MaNiskU said...

mama murai: eh,mama murai sampai cni..hehehe terharu den.

tahi lalat mmg pmanis muka,kdg2 ada juga yg tak suka..hehe muka dragonball seksi ek? kihkihkih

DaRa MaNiskU said...

aishah ar: hehe,dri sndri jer yg tau kan..

Derus said...

ish..mcm jenis ada..:)

DaRa MaNiskU said...

derus: hehehe..santai jap..

S..U..D..@..I..S said...

bulat ka bujur sireh ka semua ada keleibhan masing2 betul x

DaRa MaNiskU said...

sudais: hehe..betul2.. setiap org ade kelebihan msg2..

amira said...

I bulat... I like..~~

DySha cHan said...

muka i bntuk bulat^^ i suka tgok orang yg muka bujur n ada dagu yg runcing:D

DaRa MaNiskU said...

amira: kita serupa..hikhik

DaRa MaNiskU said...

dysha chan: hehe,samalh kta.. mcm model kn klau muka bujur ni..