RSS Feed

Apa rasa selalu jadi perhatian?

10

Thursday, October 14, 2010 by Ara Drew

Auchummmmm!
selsema ni tak habis-habis lagi minggu ni..
hidung den dah merah macam hidung cik Ronald McDonald tu..
Kadang-kadang kena selsema ni boleh tarik perhatian orang sebab diorang tengok kita ni tak henti-henti sedut hingus naik,mata pun dah berair, ade jugak yang fikir kita nangis.
Mulalah banyak sangat spekulasi yang bermain difikiran..


Apa rasa selalu jadi perhatian?
aku nak sangat tanya jika korang yang selalu jadi perhatian ramai ni.
tak kisahlah blogger hebat ker,orang luarbiasa bukan superhero k, rupa paras yang menarik,
atupun kisah hidup korang yang menyebabkan orang ingin sangat nak tahu..
Yang ni hebat sangat,macam hidup orang fofuler jer kan..
semua hal orang nak ambil tahu..


Lain pulak kisah jika bertemu kembali dengan kawan lama dekat facebook @ blog,
dah dapat jumpe kembali ni, asyik jer buka page dia tiap kali online.
dulu bukan main lagi, tak tengok pun walau sebelah mata,
sekarang teman tu dah cun sikit,berduit sikit,dah ade hidup yang gempak,
baru nak terhegeh-hegeh tegur.
kiranya  kawan lama yang dulunya seperti itik yang hodoh dipinggirkan,
sekarang dah seperti angsa putih,menjadi perhatian ramai.

Apa rasa ek?
dapat perhatian seperti ni,
hari-hari orang akan cuba nak tahu apa perkembangan..
rasa terganggu atau bangga?

p/s: aku tak tahu ape Allah nak tunjuk untuk aku, banyak sangat pilihan yang aku kena buat.. Ya Allah,bagilah aku kekuatan.. 


10 comments »

Afiq Bukhari said...

pilih yang mane nampak baik je nek.. :)

DaRa MaNiskU said...

afiq: ar'r fiq.. yg pura2 baik, kasi msuk dlm mgkuk tingkat..haha

Gayahspears said...

salam nek...
Fb gayah pulak buat pvt so x senang2 org ley add gayah..huhu hny kwn2 rapat n fan blog ja ley :)

DaRa MaNiskU said...

gayah: yup gayah, mmg private.. byk sgt stalker kn skarang..

aibaks said...

tak tahu la nek pe rasa die.. strawberry ke.. coklat ke.. hehe

DaRa MaNiskU said...

aibak: eleh..xtau plak..aibak kn org femes amos..hahaha

ieda said...

salam kenal dikk ... nice blog suke akak singgah :))

DaRa MaNiskU said...

ieda: salam knl kak..makseh kak,dara hanya menulis yg dr fikiran jer..

maCy said...

betul2 buat pvt :)

DaRa MaNiskU said...

macy: mmg pvt habis2an..haha
seram plk eden tgk mato macy jelin tu..huhu