RSS Feed

Jiwa Kacau Blog Review

7

Sunday, October 17, 2010 by Ara Drew

Waduh,kok nya udah ari minggu deh..
seperti biasa,aku tak de istilah cuti sabtu dan ahad.
Sekarang hidup aku betul-betul dah berubah dan bertranformasi dengan mendadaknya,
cewah ayat..aku tengah belajar mengunakan ayat yang betul dari mama murai ..
dia memang blogger bahasa melayu yang aku suka baca isi blog nya..
Aku cuti hari isnin jer.
tak sesuailah masa cuti yang diorang bagi ni..masa orang keje aku cuti,masa aku cuti orang keje..
hidupan sosial aku dah musnah sama sekali..huhu





Berbalik kepada tajuk asal aku, jiwa kacau blog review.. 
program ni jiwa kacau buat bagi mengetengahkan blog-blog yang baru seperti aku ni,hehehe
dan blog-blog old timer untuk dia review,jadi aku dengan merendah diri turut serta dalam program ni..
Tujuan dia untuk mempromosikan blog-blog baru yang tumbuh macam sup cendawan campur isi ketam di dunia siber ni..begitu rupenyer maksud dia..ermmmm
Disebabkan aku ni orang Malaysia tulen, {tulen yer bang}  aku join program ni bagi menyokong blogger-blogger negara ,jadi korang yang rasa-rasanya lahir kat hospital negara Malaysia bolehlah ikut serta dalam program ni. Kalau korang rasa korang pakai kad biru itulah yer..hihi

Copy code disini dan pastekan ke dalam blog anda..
Letakkan juga link di sidebar anda (wajib)…
Buat post ringkas tentang program ini…
Follow blog, Twitter atau Facebook (Tidak diwajibkan)
Kalo post dah siap, komen dekat page ni beserta link ke post anda…
Setiap minggu blog2 yang terpilih akan direview secara percuma oleh Jiwa Kacau…
Terbuka hanya kepada blogger2 dari Malaysia sahaja…
Jika tidak mengikot step2 diatas secara automatik akan ditolak penyertaanya…

Program ni dahlah percuma,
korang tak payah nak bayar-bayar ke ape untuk promosikan blog korang kat cni,
alah,macam aku yang poket selalu bocor ni memang sesuai sangatlah nak join..sesuaiii kata kak engku..
Kalau korang nak blog korang femes spt biskut femes amos, atau seperti fofulernya Anugerah Bintang Popular,korang pergi jer kat blog dia ni,  Cik Jiwa Yang selalu kacau ....
Cik jiwa kacau tak akan kacau jiwanya jika korang datang ke blog dia dengan tangan kosong, macamlah korang nak bawak buah-buahan kan...


P/s: adoi,ni bukan post ringkas lagi ni..hehe
 
 


7 comments »

Mama Murai said...

Assalaamu`alaikum dik..
Syukurlah kalau ada keinginan untuk berubah. Memang itu motif akak melaung-laungkan pemartabatan bahasa kebangsaan. Saya suka bila orang berniat untuk berubah. Mungkin sukar tapi siapa tahu suatu hari nanti akan berjaya. Perlahan-lahan, pokok yang besar juga pada awalnya biji kan? Kalau adik nak tahu, akak juga bermula dengan penulisan berslanga, melawak, dan dipenuhi dengan dosa memfitnah artis! Serius dengan harapan mengaut sebanyak mungkin Ringgit Malaysia. Adik boleh melihat sendiri entri akak yang lepas, sengaja dibiarkan untuk menjadi tontonan orang lain sebagai motivasi. Sekiranya akak boleh melakukan hal yang sama, tidak mustahil orang lain pun boleh melakukannya.

Kadang-kadang pahit itu juga adalah ubat bagi penyakit yang disebabkan oleh manis.

DaRa MaNiskU said...

mama murai: waalaikummusalam kak,

Saya suka bila tengok cara penulisan yang teratur,senang dibaca dan mudah difahami.
Semenjak berblog ni,saya semakin hari semakin mengubah cara penulisan,dari penulisan kebudak-budakan ke yang lebih matang. Mungkin sudah lama meninggalkan alam persekolahan dan dipengaruhi penulisan cara sistem pesanan ringkas {sms}. Diharap satu hari nanti saya dapat menjadi seperti kakak..InsyaAllah

Kuman Chaos said...

buat blog review nih bagus untuk traffic... apa lagi cepat buat cepat.. :D
kuman "ketagihan blog?.." Entry

DaRa MaNiskU said...

kuman: ar'r..mmbntu blog yg baru jer dlm dunia blogging ni..

gnesop.com said...

good program nih

DaRa MaNiskU said...

sop: kta mst sokong kwn2 blogger gak..

blur said...

saya dah bt code untuk post tue... tlg gune ye... pastue make sure letakkan dekat sidebar sekali... jangan ubah code tue... amik code br dekat sini http://www.jiwakacau.com/2010/10/jiwa-kacau-blog-review-2010/