RSS Feed

Banyak ilmu aku dapat sekarang...

24

Thursday, October 7, 2010 by Ara Drew


Blog aku dulu entah apa-apa jer..
aku pun tak kesah apa yang aku nak tulis..
budak baru belajar katakan..
hentam keromo jer nak tulis pasal apa..
'blog aku,suka ati akulah nak tulis apa!'
haha..aku suka sangat baca bila ade yang tulis macam tu..
mengiya pun ada,tak menyetujui pun ada..{bahasa apa ko pakai ek?}

Sikit demi sikit,aku belajar dari otai-otai {otai adalah singkatan bahasa inggeris berbunyi Old timer..haha aku dengar kat mane ntah tak ingat}
dulu blog serabut dengan widget-widget yang tak berkenaan,
bila loading jadi jem..lambat mengalah siput sedut belom kena potong bo***t...

 
Semenjak berblog,
aku banyak dapat info lebih cepat dari aku tengok berita kat tv sekarang.
Bukan aku nak menidakkan teknologi itu tapi bblog ni buat info aku lebih advance lagi kata nenek omputeh aku..hehe
Rakan-rakan baru pun banyak,
tak kira negeri..
dari luar negara pulak ada tp aku tak dapat nak skiping bahasa korang k..hehe
Buat blog buat aku kuat menulis dan berfikir..{dulu suruh buat karangan mengelak..haha}

Conclusion nya kat cni,cewahhhh..
korang pikir blog aku ni OK ke KO sekarang?
Simple ke serabut sangat?
wana sakit mata tengok ker tak?
nenek kebayan banyak kacau korang ke tak? {ops,terlebey suda soalan}

P/S: Mode nak berbisnes tapi aku ni pemalulah sangat..ala-ala shy girl gitu..jangan marah naaa... 


24 comments »

najihah sahami said...

ok jer blog nenek ni..dah cun2 sudaa..hehehe...dun wori key!!

anati said...

blog nenek cun macam nenek...

p[A]n[A]d[O]L said...

so far blog nenek nie kr da wokeii ar.
tapi kalo nak nmpk lbh kemas n elegant cket, tukar ar bekgron umah nenek nie..hihi

just sugestion.. ^^

Nobita Sensei said...

blog ni ok! kasi 5 bintang!

Cik Shiqa said...

dah ok ni :) bekgron kut kalau nk tukar pun :)

Cik Bucken said...

nenek...klu cmtu blog ko nih aku akn jdikkn sbgai pengganti tvlah..sbb aku mls nk tgk tv..so..nk dpt brite cpt aku bc blog ko k?bleh?

peaNut said...

mek setuju...sejak berblog tok...mcm2 idea n pengetahuan baru yg mek dpt..huhu

Blog Leader said...

bagus ada kesedaran tentang penggunaan widget yg melampau.
Teruskan usaha anda..
Nak nampak seperti pro tuka background yang matang skit....

Just 50 sen dari orang lama...

DaRa MaNiskU said...

najihah: haha sbb tu nenek tnyer korang.. mane tau lepas ni tukar2 yg patut..

DaRa MaNiskU said...

anati: uiii,kembang kempis tayar basikal nenek ni..haha

DaRa MaNiskU said...

panadol: haha,mslhnya bila nenek tukar b/ground,mst ada mslh..huhu xberani tukaq

DaRa MaNiskU said...

nobita sizuka: uiii...mngalahkan hotel 5 bintang..1 bintang rm100..hehe mcm pop kuiz..

DaRa MaNiskU said...

cik shiqa: hamba mmg xpndai tukaq bG lagi..takuttttt!!!

DaRa MaNiskU said...

bucken: ko mmg steadylah bucken..ko nk blog aku jd tv brapa inci? 24' ke 47'???

DaRa MaNiskU said...

peanut: betul betul betul..sambil angguk palak..

DaRa MaNiskU said...

blog leader: uhuuu,ketua blog..cik dara ni xpndai tukaq bG blog..takut sbb kadang2 xjadi..

amira said...

suadah okes ni nek..! thumbs up~~

F.I.C.K.R.Y said...

Blog Cik Dara ni OK dan manthop laa...
Keep It On~!!!
(=

Melati Qistyna's Mummy said...

nak bisnes ape tuh nek :P

DaRa MaNiskU said...

akak ab: hehe nk bisnes topup hp tapi yg ni lain sikit..mcm cari kaki pastu dpt beranak2 dia punya duit..huhu

DaRa MaNiskU said...

amira: tengkiu mira..

DaRa MaNiskU said...

fiqry: hehe tengkiu dr hamba yg biasa2 ni..

ASaDa RyutaRo said...

hihi.. otai = old timer owh.. pandey.. bok terfikir jwak benda ya.. hahaha

DaRa MaNiskU said...

asada: hehe,sbb ya org mdh te otai2..p ada mksd dsebaliknya...