RSS Feed

sebab musabab aku xmakan telur rebus...

18

Wednesday, September 29, 2010 by Ara Drew


erkkk! Alhamdulillah..
lauk telur lagi, selagi telur dalam peti sejuk tu tak abih..
aku dah muak tau tak!
{drama sebabak yang aku arahkan 2 saat tadi}

Telur rebus! Aku tak suke..
orang suke aku tak suke..
selama 2 tahun aku dok asrama,selama itulah aku memang tak pernah makan telur rebus kat situ..
jangan dok pikiq bukan2 aku ni demand ke ape..
aku ade sebab sendiri tak makan telur rebus...

Ini sebabnya...


Kentut!
ya,aku takut nanti aku terkentut,bukan kentut dengan sengaja k,
takut terkentut nanti bau telur...hahahaha
aku tersangatlah amfibia dan fobia tahap power rangers pink terhadap telur rebus ni..
kalau buat goreng tak pulak aku risau,
makin sedap aku melantak siap letak sos + kicap lagi..

So,kat asrama dulu ada 2 menu,
roti letak srikaya dengan telur rebus...
aku ambek roti jer,telur aku bagi kat member aku makan..
baik tak aku?
Walaupun lepas kenduri khatam Al-Quran pun abah bawak balik,
aku tak makan..abah cakap bagus sebab nanti boleh khatam banyak kali..
telur rebus punya pasal ka???
takde maknanya..aku tak makan jugak...

p/s: Sape kentut telor ni????? 


18 comments »

apik pehe said...

hahaha..apik baru jer lepas citer pasal kentut..

DaRa MaNiskU said...

ar'r..ni epiloq sblm kentut apik..hehehe

~SukEMakAn~ said...

nenek la kentot!
kehkehkeh
suke telor mate separuh masak pastu letak sos dengan kicap
pastu pecahkan kuning die
sambil gaul2
perghhhh!

DaRa MaNiskU said...

sukemakan: apasal nenek plak kentot? hahaha i like..mmg sama citarasa kita dik..

Syukie said...

aku mkn telor kentut x busuk pown :P

amira said...

masalah ni.. takpe2 ada banayk ag makanan lain haha..

DaRa MaNiskU said...

syukie: itu perut ko lain.. lain perut lainlh ragamnya..haha

DaRa MaNiskU said...

amira: hehehe byk lg makanan kt m'sia ni boleh mkn..

misyamissyou said...

ahaa..hehe..xtau nak komen pe..asik nak tergelak je ni..xpe byk makanan lain..hahaa

Miss Anisah said...

anisah pun tak suka telur rebus...wee..

DaRa MaNiskU said...

m.anisah: hehehe xtahan cium bau..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

patut la ada bau masa kita belajo satu kelas dulu ish ish ish

Peminat Katie Holmes said...

kah2. macam2. habis tercemar.

DaRa MaNiskU said...

brutalsolo: yo,dulu dlm kelas tahan2 wey..org lain tu..hahaha

DaRa MaNiskU said...

peminat katie holmes: apasal tercemar plak..dh tapis lah.haha

manggosteen said...

kentut dalam toilet la.a.

Sophie Al-yahya said...

haha..pulak dah..
tp telur rebus sgt bagus.

putih telur dia 100% protein..

Shahrin Oppa said...

haha bagus kalo elakkan..
tp rugi jugak kalo tak makan..see..dappp... ;D