RSS Feed

Jodoh aku ke ni?

6

Thursday, September 23, 2010 by Ara Drew

Kredit foto L.N
Ada 3 jenis jodoh,

Jodoh dari syaitan...
terjadi bila 2 insan bertemu dalam tempat yang sunyi,
terdapat syaitan ditengah2 antara mereka berdua,
si wanita mengandung dan mereka berdua berkawin demi menutup malu keduanya..

Jodoh dari jin....
si A menyintai si B, tetapi si B menolak cinta si A..
lantas si A mengunakan ubat guna {bantuan jin} untuk menambat hati si B,
lalu si B menerima si A dan mereka berkawin..

Jodoh dari Allah s.w.t
terjadi bila dua insan bertemu buat kali pertama,
pandangannya terus dari mata ke hati,
si A menyatakan isi hatinya dan si B tanpa ada ragu-ragu menerima isi hati si A..
lalu mereka pun berkawin...

Itu yang aku cilok dari cerita epilog syurga cinta tadi..
aku pernah beberapa kali mimpi seorang pemuda tetapi tidak pernah melihat rupa parasnya..
dalam mimpi itu aku diselamatkan sebanyak 2 kali..
sekali dia datang terus menenangkan aku dan sekali lagi dia datang..
aku pon xingat lagi..
tp yang pasti dia orang yang sama tolong aku.. 

p/s:entry ni mcm skema semacam jer aku rasa..ni mst kes makan keropok expired date ni.... uhuk2...{mode pening kapla}


6 comments »

ataicha said...

ni tido lepas subuh nie.. ahaks..
kadang2 mainan perasaan..

tp kalau jumpa that guy cuba2 la cari jalan untuk mula persahabatan.. mana tau mimpi jadi kenyataan?

amira said...

haiyaaa... sudah ketemu ka??? lapo nasik minyak nih.. haha

Yan said...

Salam Cik Dara,

dasat tu..harap2 lepas ni kalau mimpi lagi, boleh lah nampak muka dia ye,,

DaRa MaNiskU said...

ataicha: huhu...klau dlm mimpi dia sempat tgglkan no hp,bolehlh bgun pg trus mesej..hahaha

takde klu lngsg..XD

DaRa MaNiskU said...

amira: mira..alololo,nk mkn nasi minyak yer.. jum pg pasa kte mkn kt gerai..huhu

DaRa MaNiskU said...

yan: salam cik yan..

mmg sy tggu nk nmpk muka dia..ahaha..
jgn jer bila dia toleh nnti muka dia seram..grrrr~~~~~~~