RSS Feed

Sejauh Mana Persahabatan Antara Blogger

13

Tuesday, February 22, 2011 by Ara Drew

 

Alhamdulillah syukur nikmat,kepada tuhan yang memberi rahmat.. Baru ade kesempatan nak join segmen bro ni. Alhamdulillah hati ni seperti terusik kalau pasal bab-bab persahabatan ni.

Sepanjang setahun ubi keledek aku berblog ni,banyak juga lah teman-teman yang aku jumpa. Dulu masa zaman-zaman aku gila blogwalking,memang macam-macam peel orang aku jumpa. Ada yang suka sikap aku,ada yang tak suka. Kita tak boleh nak elakkan. Bukan semua orang suka kita,bukan semua orang tak suka kita. Fikir +ve je sayang.

Alhamdulillah setakat ni tak ade yang tikam belakang aku gune pisau rambo, tembak gune bazooka, acu gune snipper riffle ,erk..blom lagi kot.hehe.
Sebenarnya aku tak pernah jumpa seorang pun rakan-rakan blogger aku,apatah lagi nak bergambar sakan. So kira aku ni suci dalam debu lagilah haha.

Banyak yang kenal dari blog je, aku ni suka sakat-sakat orang so mana-mana yang rapat sampai sekarang memang pernah kutuk perangai akulah dulu.haha ampun penunggu gua. 
Aku sayang mereka semua yang tengah baca ni. Kalau aku dapat jumpa setiap sorang, memang dah kene cium kot. Erk,yang lelaki bukan muhrim,kalau nak kene cium sila nikah dengan aku dulu.haha

Sahabat antara blogger ni,kalau kita jaga baik-baik mana tahu satu hari nanti dapat tolong kita bila masa susah. Mana tahu kat dunia realiti, tiba-tiba kita ada masalah, kita pulak ramai kenal sahabat baru dari sini so dapatlah tolong kan. Saya bukan Along,saya datang nak tolong.
Mana tahu ada yang terserempak aku merayau-rayau tak tentu arah nanti, tolonglah kutip k. Ingatlah masa-masa kita pernah berblogging dulu.haha

Sekarang ni salah seorang Sahabat Blogger kita tengah susah, dia masih menjalani rawatan di hospital. Jadi masa ni lah kita tunjukkan sikap kita kat dia,setia masa dia susah,jangan masa dia sihat walafiat,bergelak ketawa je kita berdampingan kan? 
'Kawan ketawa senang dicari, kawan menangis kasilah tisu'

Eh,terpanjang pulak entry ni. Kalau part menulis ni memang tak dapat dibendung tangan ni. *pukui2 jari*.. 

'Kalau takut dipukul ombak,jangan berboxer span kunin ditepi pantai', sama-samalah kita doakan sedara kita tu sihat balik k. 

Aku rindu kau yang dulu teman
Aku rindu gelak kau dulu
Aku rindu kau marah aku,supaya aku sentiasa ingat limitasi perangai aku 
Kau, (you know who you are)

p/s : Nak ku selit gambar-gambar bersama teman blogger lansung tak ade. nak letak gambar pokemon,nampak cam tak sesuai. 

 


13 comments »

nazrul ashraff said...

best kan if kita ley jalin persahabatan dengan siapa2 je!

sYazY_dZaiMa said...

Ehem,mesti ktk mok ciom mek mun jumpa nak *blushing* Anyway,semoga sahabat blogger ya cepat sembuh :D

Cik Dara said...

nazrul: skang ni bukan tgh mnjalinkan hubungan intim ke????

Cik Dara said...

lalat: kahkah,jgn ke cium,gigit pun maok..aummm. haha insyaAllah doakan jk nya.

kaizen said...

hanya mampu mendoakn dr jauh..

Khai_Low said...

kawan2 blogger ni dah macam kawan2 twitter gak kan? rajin korang2 wat perjumpaan semua ni. hehe.. cikdara, saya mampu doakan dari jauh jugak pada yg berkenaan..harap dia cepat sembuh..

Cik Dara said...

kaizen: amin..saya pun dr jauh je doa

Cik Dara said...

khai: tu lh psl..pshbtn xkira dmana2..amin,sy pun doa dr jauh gak.

Nazirul said...

ramai ramai buat solat hajat.mudah mudahan Allah makbulkan doa kita untuk sahabat kita.Amin

Cik Dara said...

insyaAllah,semoga dia selamat dan cepat sembuh

Sunah Mohammad said...

best kan jumpa kawan2 blogger yang cool2~~

moga kyerull cepat sembuh...ameen..:)

Minggu Persahabatan Ke? :)

bun said...

sob sob sob

terharu lak bace

ade tersenarai sekali ke??

shah URL said...

Tuhan adalah segalanya..
Keluarga adalah sentiasa bersatu dalam jasad kita..
manakala sahabat tu, sebahagian dari kita. erk?? ehehehe nice

i like.

semoga blogger2 menzahirkan sikap 'pure friendship' sesama blogger juga :)