RSS Feed

Salah kenape ketuk kepala?

7

Tuesday, August 17, 2010 by Ara Drew


Kisah ni berlaku dalam tahun 1998,
mase tu aku msh lg dalam darjah 4...
sekarang ni,biler aku tgk alat muzik kat atas tu,
mmg aku ala-ala fobia ckit lh..
mmg ader kisah dsebalik kefobiaan aku dgn siput sedut tu..
masa skolah rndah,kiter kn ader matapelajaran muzik kn?
cik 'L' ni,bukan nama pjg dia adalah guru muzik aku..
dia ni mmg garang sgt2...lion king pon xgarang tau..
bila dia masuk jer kelas,masing2 mcm nk tkucil lh,tberak lah..eh! dahsyat sgt ni..
dpendekkan cerita,dia mmg kasi perut kami semua kecut...
dsuatu hari yg xbrapa cerah,dia dh kasi tau kt kami semua utk blaja note lagu yg nk utk esok..
so,kami pon practice lh kt umah dulu.. 
esoknya,dia nk dgr note yg kami dh practice mlm tdi kt umah..
dlm hati mmg aku bdoa moga2 sampai turn yg last skali,
sbb klau last masa xcukup lg..hehehe
tp...apakan daya,aku kena jugak w/pon xlast...yg tgh2 plak aku kene..
tiup punya tiup dgn perasaan gugup yg teramat,
aku tersalah note dan mnyebabkan bunyi sumbang mmbingitkan tlnga..
adoi!!!
terasa kepala aku d'awang2an terkena penangan ketukan bnde tu...
cikgu tu boleh ketuk gune recorder..
bila aku tgk yg lain,klau slh samer jugak kene ketuk..
nsb baik aku xmereng kejap kt ctu..ish2....

MMG AKU FOBIA TGK ALAT TU BILA JLN2 KT UMAH KAZEN AKU.. 
 


7 comments »

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. sampey kinek tok x pandey mek nak main benda tok. uhh! nang bebal la bab2 tok..

tp cikgu muzik mekorg dolok best.. hehe =P

DaRa MaNiskU said...

hehe,dh xingat gik cara main nk ya..
lps ya btukar cikgu muzik mek org n bruk nya bes...

cik panadol said...

huh benda ni?dl terror la main...pastu skrg ni rase nya tau main lagu mary had a little lamp je kot hahaha...

DaRa MaNiskU said...

hehe,note nyer ade sng ckit kn..hikhik

amira said...

hehe.. mira tak tiup,,mira rendam sampai bunyi..haha.. cikgu kita berbezalah!! =p

Cik Bucken said...

aku reti maenkan lagu ulik mayang!
tp asma aku tipu2 mende nih pastu.
-_-"

DaRa MaNiskU said...

bucken: steadylh ko main lagu ulik mayang..hahaha