RSS Feed

Aku tipu Kumbang,Bunga plak yg kasi aku MALU!

4

Sunday, July 18, 2010 by Ara Drew


Macam2 jadi kt aku hari ni,

mule2 dhlh lambat masuk bengkel memandu,nasib baik xkene marah cine kt ctu..

pastu,masuk kelas tgk yg ambik pra-Lesen D & E punyerlh ramai sampai sesak kt dlm kelas,

aku redah jer....

a'haaa! ade 1 kerusi kosong..aku aim trus dan duduk..

aku tgk org lain penat2 ambik kerusi kt kelas lain tp aku tuah badan trus jer dpt kerusi free...

tgh sedap2 duduk, "makcik" kt sblh kate, dek! kerusi ni dh ade org punyer...

Ya Allah,apasal tdi ko xckp dr awal..pastu kwn dtg baru nk cakap..

aku aper lg,cpt2 bw muke cute klua cri kerusi..

masuk,trus ambik port dpn lecture..hah! ambik kau..sekali aku mau..


menjelang jer nk abis kelas sesi tghari,masing2 tggh tggu i.c dberi dn name dpggl,

ade lh sorng balak ni,duduk blakang aku..

konon2 nk cakap dgn kawan dia yg kbtulan kt sblh aku lh...

apasal aku boleh pilih port xcun ni plak.. Xpe,aku sabar..

dia mula ushar2 dgn ayat tangkap leleh...konon2 aku layan lh..

dia tnya sepatah,aku jwp xsmpai sepatah pon..

boleh ckp muke aku ni mcm nk nangis.. ko ingat yer!

pastu,dia tnyer nama aku..aku tunjuklh senarai nama kt depan..

laju jer tgn aku tunjuk name rosnah bt kutimen { sori org pnyer nama} hehe...

dia ejek aku lg,ckp aku ni cikgu rosnah...siap ko!

tibe masa nya nama aku dsebut oleh amoi tmpat memandu tu,

ADOI! kantoi kt ctu...

dia dh tahu...mule lh tnyer mcm2,pastu minta no talepon lh...

nasib baik aku klua awal..klau x mau bengkak telinga ni dgr dia membebel...

lepas satu azab...


time aku bjalan ala2  Catwalk balik...

aku mcm tnampak kawan lamer aku blaja kete kt depan..

dengan kompiden nyer aku lambai mcm nk rak kt dia..

siap senyum 18 ela lg...

bila kete tu dh dekat kt aku,

aku tgk dia bukan kwn aku sbnr2nya...

dia siap senyum balik kt aku...

adoh! malu bbenor time tu...dhlh org ramai kt pondok sblh..

aku mcm nk suruh jer dia gilis aku kt bwh kete sbb nk tutup malu aku ni...

pastu,dgn selamba katak aku senyum smpailh aku selamat klua dr area tu...huhuhu


MAAF AYAT TUNGGANG TERBALIK...HAHAHAHA



4 comments »

K I E R A said...

Hey, maybe u chunn sgt sbb tu mamat tu mintak number.
Nxt tyme kasi jea no ic. HAHA

Funny LOL :D

DaRa MaNiskU said...

haha... xde makne nyer pon...
suke ati jer sy pilih nama kt list tu,xtgk plk i.c org tu..skali tgk taun 84 ke 82...huhu tua sgt..hihi

Cik Bucken said...

nenek! ko kene usha keh?
walawaeehhh!
kehkeh.bab ko tata2 kawan ko tu kan, aku pon penah kene. pstu mule la ramah2,konon mmg nak berkenalan..kakakakak~XD

DaRa MaNiskU said...

hahaha, dr jaoh mmg sejibik mcm kwn aku bucken tp bila dkt,sah2 org lain.. nsb dia tgh memandu.. klau ade oven mase tu,mmg aku msok sbb malu..